Wij zijn geopend tot 24.00 uur.

MAAK KENNIS MET ONZE LOKALE LEVERANCIERS

De leveranciers met wie wij samenwerken zijn allemaal lokale ondernemers en wij delen dezelfde gedachten over duurzaam ondernemerschap. Wij zijn trots op al deze samenwerkingen en daarom geven wij er hier graag extra aandacht aan. Lees alles over onze lokale leveranciers!

Bodemzicht

De rode bietjes, paarse aardappelen, tomaten, groene paprika, pompoen, knolvenkel en salie die op het bord bij De Meesterproef verschijnen komen van regeneratieve boerderij Bodemzicht, gelegen aan het randje van Nijmegen. Op Bodemzicht werken klimaatboeren voor het leven. In andere woorden: Bodemzicht wil zo veel mogelijk leven faciliteren – de plantjes die je vanavond eet, groeiden op in een gemeenschap van talloze andere planten, vogels, insecten, microben, ongewervelde- en zoogdieren. De bodem waarop de planten geteeld werden lijkt op bosgrond: rijk aan schimmels en voedingsstoffen en liefdevol verzorgd met zo min mogelijk verstoring, waardoor de planten dag in dag uit rijkelijke maaltijden kunnen uitwisselen met ondergrondse schimmelnetwerken. Bij De Meesterproef verschijnen al die heerlijke vitaminen en mineralen als smaakvol gerecht op jouw bord – zo voedt de plant op haar beurt ook ons weer!

MEER INFORMATIE OP WWW.BODEMZICHT.NL
De Groene Slijter

De Groene Slijter is een leverancier van biologisch gecertificeerde wijn, likeur en sterke dranken aan horeca, retail en particulieren. Sinds 15 jaar is De Groene Slijter actief en levert een zeer uitgebreid assortiment biologische dranken uit tientallen landen. Wat vind je belangrijk als je een glas wijn, whisky of gin-tonic drinkt? Dat je geen chemische bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt? Dat je met milieu niet extra belast? Of dat de smaak van de hoogste kwaliteit is?

MEER INFORMATIE OP WWW.DEGROENESLIJTER.NL
Farm Fields

In het Gelderse Wekerom boeren wij op authentieke wijze. Wij proberen zo veel mogelijk kringlopen te sluiten en dragen zorg voor onze dieren en gewassen met respect voor dierwelzijn en milieu. Een fijne structuur en zachte smaak kenmerken ons vlees. Met de perfecte nasmaak, omdat onze dieren een goed leven hebben gehad. En dat gaat verder dan voldoende rust en ruimte. Met onze bedrijfsvoering grijpen wij terug op de IJzertijd, waarin boeren ruim tweeduizend jaar geleden al circulair actief waren en alles van het dier gebruikten. Dé ultieme manier om op eenvoudige manier landbouw te bedrijven.

MEER INFORMATIE OP WWW.FARMFIELDS.NL
De Kwekerij De Tuinen van de Hagert

Zorg voor elkaar en zorg voor de natuur; dat levert heerlijke produkten op. De Kwekerij De Tuinen van de Hagert is een groente en kruidenkwekerij aan de rand van Wijchen. De kwekerij is ook een leerwerkbedrijf. De kwekerij biedt werk, een zinvolle daginvulling en begeleidt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer naar betaald werk. De kwekerij is een waarde-georiënteerd gemengd bedrijf waar het niet alleen gaat om geld verdienen. Daarom werkt de kwekerij samen met lokale kleinschalige, duurzame initiatieven op het gebied van ecologie, duurzame energie, zorg, educatie en participatie. De kwekerij teelt groente, kruiden, eetbare bloemen voor restaurants, zorginstellingen en particulieren. We doen dat zoveel mogelijk volgens de principes van permacultuur (niet spuiten, niet spitten, met veel aandacht voor een gezonde bodem en diversiteit). We bieden onder andere ruim 30 soorten eetbare bloemen. De kwekerij is een onderneming zonder winstoogmerk. Naast een redelijke vergoeding voor de begeleiders/ondernemers gaat de opbrengst naar woonzorgboerderij de Hagert. Zo draagt de kwekerij bij aan betaalbare zorg.

MEER INFORMATIE OP WWW.DETUINENVANDEHAGERT.NL
Remeker

Remeker is de naam van onze kaas. Een perceel grasland op ons bedrijf heet Remeker en die naam heeft dat perceel al vanaf 1600. Onze familie beheert dat grasland ook al zo lang. “Reem” betekent “omzoomt” en “Eker” betekent “eiken”. Dit grasland is nog steeds omzoomt door een eikenhouten houtwal helemaal zoals het altijd was. Onze Jerseykoeien hebben hoorns en lopen het grootste deel van het jaar buiten, dag en nacht. De dieren hebben hoorns en grazen op de percelen rond de boerderij. Gras gevoerde gehoornde koeien geven de lekkerste melk. Van deze melk maken wij kaas. Het is een rauwmelkse kaas; de melk wordt dus niet verhit, daardoor blijft de goede smaak van de melk behouden. De kaas heeft een natuurlijke korst. Wij smeren Ghee (soort van boterolie), op de kaas die we zelf maken. De kaas rijpt op de onze boerderij is een prachtige natuurlijke rijpingsruimte.

MEER INFORMATIE OP WWW.REMEKER.NL
Brouwerij d’n Drul

Bij Brouwerij d’n Drul wordt al een flink aantal jaar ambachtelijk bier gebrouwen. Begonnen in het spreekwoordelijk pannetje, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere Craft Brouwerijen in het Rijk van Nijmegen. Vernoemd naar een natuurgebied in Groesbeek (de moerassige gronden ten oosten van het dorp), maakt D’n Drul eigenwijze bieren, net zoals de brouwer, Roland Boschman. De brouwerij staat er nog steeds, met uitzicht op de schitterende heuvels van het Zwarte Woud, net aan de overkant gelegen. Met onze bieren willen we onze klanten laten genieten van bieren die net wat anders zijn maar nog wel herkenbaar. Daarnaast willen we met onze brouwerij graag de kennis delen over brouwen, de grondstoffen en de mogelijkheden met bier. Daarom brouwen we speciaal voor De Meesterproef ons pils, de Drulsener, een pils dat net wat krachtiger smaakt maar wel lekker herkenbaar is voor de drinker. Vraag ook naar onze andere bieren en geniet van de creatieve gerechten van De Meesterproef!

MEER INFORMATIE OP WWW.BROUWERIJDENDRUL.NL
Grapelife

Grapelife neemt je mee op ontdekkingsreis, langs de mooie en onbekende parels. De kleinere wijnboeren met passie voor hun vak en dat proef je terug in hun wijnen. Wij genieten van onze tocht en nemen je graag mee. Voor onze partner de Meesterproef hebben we een aantal bijzondere en 100% biologische wijnen mogen zoeken en nu is het tijd om ze samen met jullie te proeven! Grapelife staat voor het ontdekken van je eigen smaak en daarop te vertrouwen. Wij nemen vaak de ongebaande paden om te ontdekken wat andere nog niet hebben gevonden. Nieuwe wijnhuizen, nieuwe wijnen en allemaal met een eigen verhaal. Sinds september hebben we ook een aantal pareltjes te koop via onze webshop www.grapelife.nl, en helpen we je graag mee met het ontdekken van jouw smaak! Wij zijn trots dat de Meesterproef onze wijnen serveert. Grapelife, trust your own taste!

MEER INFORMATIE OP WWW.GRAPELIFE.NL